Nieuwe bijtellingsregels voor auto’s

19/07/2015

Het aantal bijtellingscategorieën voor het privégebruik van de auto van de zaak gaat teruggebracht worden van vijf naar twee. Daarnaast gaan eigenaren van hybride auto’s meer belasting betalen. Per 2017 komt er een laag tarief van 4% voor volledig elektrische auto’s. Deze lage bijtelling geldt alleen over de eerste € 50.000 van de aanschafwaarde. De overige voertuigen gaan onder het hoge tarief van 22% vallen.

De nieuwe regels zijn pas van toepassing als u na 2017 een nieuw contract afsluit. De nieuwe bijtellingspercentages gaan dus niet gelden voor oude contracten. Daarnaast krijgen alleen elektrische auto’s per 2017 nog een vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting. Hybride auto’s gaan dus meer motorrijtuigenbelasting betalen. In een paar jaar wordt het fiscale voordeel voor deze hybride auto’s afgebouwd. Verder gaan oude dieselauto’s ook meer motorrijtuigenbelasting betalen.

Wilt u hier meer over weten, neem dan gerust contact met mij op.

 

Blijf op de hoogte van administratief, fiscaal en juridisch nieuws. Schrijf u gratis in voor de maandelijkse nieuwsbrief.