Ontslag met wederzijdse toestemming wijzigt per 1 juli 2015

19/07/2015

Wilt u als werkgever een vaststellings- of beëindigingsovereenkomst met uw medewerker sluiten? In dat geval zal in deze overeenkomst vanaf 1 juli aanstaande een bedenktermijn van 14 dagen moeten worden opgenomen. Indien dit wordt vergeten, heeft de werknemer een periode van 21 dagen waarbinnen hij de getekende overeenkomst kan ontbinden. De verklaring van de werknemer moet binnen de termijn zijn ontvangen. Ontbinden is mogelijk zonder opgaaf van redenen. Een werkgever is overigens niet verplicht om een vergoeding aan te bieden in het kader van een regeling.

Wilt u hier meer over weten, neem dan gerust contact met mij op.

 

Blijf op de hoogte van administratief, fiscaal en juridisch nieuws. Schrijf u gratis in voor de maandelijkse nieuwsbrief.