Blauwe envelop na honderd jaar met pensioen

21/12/2015

De blauwe envelop van de Belastingdienst gaat na honderd jaar verdwijnen.
De envelop zal niet meer nodig zijn als de fiscus overstapt naar volledig digitaal berichtenverkeer met burgers en bedrijven. De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel dat dit mogelijk maakt. Staatssecretaris Eric Wiebes geeft woensdag het startsein voor een campagne die het afscheid van de blauwe envelop inluidt. Op dit moment verstuurt de fiscus nog jaarlijks 150 miljoen blauwe brieven naar burgers en bedrijven. Dat komt neer op ongeveer een vrachtwagen vol per dag.

In het nieuwe systeem krijgt iedereen een berichtenbox op de website van de Belastingdienst. Als de fiscus digitale post heeft, wordt de belastingplichtige daarover met een mailtje gewaarschuwd. De overstap van brief naar digitaal gebeurt stapsgewijs. Het is de bedoeling dat uiteindelijk over een jaar of zeven iedereen is overgestapt en de allerlaatste blauwe envelop bij de fiscus de deur uitgaat.


=”” />